Crucifixion

Crucifixion
Datum
28/03/2020
20:00 - 21:30


Sint-Antonius
Bukenstraat 24
Buken
The Crucifixion: A Meditation on the Sacred Passion of the Holy Redeemer  is een oratorium in 1887 gecomponeerd door John Stainer. Het is geschreven voor gemengd koor, orgel en bas -en tenorsolo.

Sir John Stainer ( 1840 – 1901 ) was een Engelse componist en organist wiens muziek in die tijd heel populair was. Zijn oratorium “The Crucifixion” wordt vandaag nog steeds  in de Anglikaanse gemeenschap tijdens de passietijd frequent uitgevoerd. Zijn werk als koorleider en organist zette nieuwe standaarden voor de Anglikaanse kerkmuziek. De hymnes in het oratorium “Cross of Jesus”, en “All for Jesus” zijn hiervan een voorbeeld. 

We voeren dit werk uit in de Sint – Antoniuskerk  van Buken waar we beschikken over een Van Bever-orgel gepast voor deze muziek. Oorspronkelijk gebouwd in Namen werd het in 2000 overgebracht naar Buken.

Het werk uitgevoerd met de medewerking van …

  • Erwin Van Bogaert, organist
  • Koen  Eneman : Bas solo
  • Maarten Luyckx : Tenor solo

 

Reservatie

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement. Je kunt nog steeds toegangsticketten kopen aan de kassa de dag van het concert. Betalen met mobile, payconic is mogelijk.