Opnieuw een dirigentenwissel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Alejandro was nog maar net gestart of het spijtige nieuws kwam dat hij beroepshalve naar Montpellier moest verhuizen. Collega José Vindel neemt de artistieke leiding van hem over.

José Vindel werd geboren in Tegucigalpa (Honduras) op 9 februari 1990. Hij startte zijn muziekopleiding in 2003 aan de “National School of Music” van Honduras waar hij 6 jaar later zijn diploma behaalde. In 2008 was hij laureaat van de drumwedstrijd van het ‘III percussion festival of Honduras’. Datzelfde jaar werd hij lid van het “Nationaal Filharmonisch Orkest” van Honduras waar hij tot 2011 actief was.

Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij een Master in de Uitvoerende Muziek met als specialiteit percussie. Hij kreeg er les van Wim Konink en Gert D’haese (percussie), Bart Maris en Peter Vandenberghe (Improvisatie), Wim Belaen en Dirk Brossé ( orkestdirectie ) en (Compositie) met onder andere Frank Nuyts en Daan Janssens.

Verder behaalde hij een postgraduaat aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel gericht op de combinatie van de dissonante kleuren van hedendaagse en electronische muziek met de ritmische stromen die je terugvindt in Wereldmuziek. Hij had hierbij de kans te kunnen samenwerken met Bart Quartier en Gert François als mentors. Het hoogtepunt van zijn academische loopbaan. 

Daarnaast kon José tal van masterklassen volgen bij percussionisten en wereldbefaamde professoren zoals : Nanae Mimura, Álvaro López, Richie Gajate García, Tarcisio Molinaro, Pei-Ching Wu, Nebojsa J. Zivkovic, Chin Cheng Lin, Ludwig Albert, Kuniko Kato, Paco Navarro, Francesca Santangelo, Rainer Romer, e.a. …..

Sinds januari 2020 is José Vindel dirigent bij het Karibu Wereld Koor in Gent. Hij trad ook op als gastdirigent van het Kwimba Wereld Koor in Gent en van de Musicalgroep MILO in Knokke-Heist. Hij is ook eerste slagwerker van het Orkest “La Chapelle Sauvage” en slagwerker bij Theater Tol.

In Oktober 2021 begon hij met een cursus drum aan het muziekcentrum “Noise Gate” in Ternat. Hij heeft ook zijn eigen muzieksstudio in Gent waar hij private lessen geeft voor piano, muziektheorie, harmonie, luistertraining, drum, latijnse percussie en marimba.

José Vindel wordt frequent uitgenodigd als lesgever voor masterklassen en workshops in zijn thuisland. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als muzikant bij opnames en liveconcerten in Europa. Sinds 2005 kreeg hij de kans te concerteren zowel in zijn thuisland als in steden zoals Antigua Guatemala, San José, Hamburg, Gent, Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Lissabon, Tilburg, Rome, Napels, Budapest and Leipzig.

Wat muziekstijl betreft gaat zijn voorkeur naar  Latijn-Amerikaansee muziek, jazz, klassieke muziek, wereldmuziek en hedendaagse muziek.

Sinds november 2021 is hij dirigent van het Hagenkoor in Herent.

Druk dit bericht af